FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU
Fikri haklar; Bir eser üzerinde sahip olunan maddi ve manevi hakların tamamı olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle kişisel zeka ürünü olan müzik, edebiyat, sinema eserleri, tasarımlar v.b. eser vasfındaki ürünlerin sahibi olan kişiye ve onun mirasçılarına tanınan koruma anlamını taşır. Eser sahipleri haklarının bu şekilde korunmasıyla, eserlerinin paylaşımını ve kullanımını diledikleri gibi kontrol edebilirler. Fikri Haklar; Eser sahibinin izni haricinde eserlerinin paylaşımı, kullanımı gibi durumlarda eser sahibine bu hakları ihlal eden kişi ve kurumlara karşı çeşitli yaptırımlar uygulama imkanı tanır.
Sınai Mülkiyet Hakları: Sanayi alanındaki buluşların, ortaya çıkarılan yeni yöntemlerin ve yeniliklerin, yeni icatların ve özgün tasarımların sahibi olan kişilere, buluşunu aynı alandaki benzerlerinden ayırt edilmesini sağlayacak işaretlerin kendi adına veya şirketi adına kayıt edilerek hak sahibine ürünü üretme, satma gibi haklara sahip olmasını sağlayan hukuki kavramlar bütünüdür. Bu haklar kapsamının içerisinde Marka, Patent, Endüstriyel Tasarım, Faydalı Model, Coğrafi İşaretler ve Entegre Devlerin Topografyaları gibi kavramlar mevcuttur.
Gali Avukatlık Bürosu olarak bu alanda telif davaları, eser sahibi tespiti davaları, marka ve patent tescili, sınaî haklar hukuk ve ceza davaları, hak tecavüzünün ref'i men'i ve tespiti davaları, manevi hakların ve şahsi menfaatlerin ihlali halinde maddi, manevi tazminat davaları, fikri haklara tecavüz halinde müvekkili koruma hizmetleri, sınaî mülkiyet hakları konularında müvekkillerine çözüm odaklı, profesyonel bir hizmet sunmaktadır.